Min bakgrund

Hur kom jag hit?

Ja, tack vare skulle jag vilja säga så ledde mitt hälsotillstånd in mig på en helt ny väg i livet.

En väg som jag överhuvudtaget inte trodde fanns, men tack vare min väninna Maj-Britt som var mer naturligt lagd än jag så fick hon mina ögon att öppnas för den alternativa vägen och det är jag henne för evigt tacksam.

Det började med Qi Gong och 25 år senare så utvecklas ett hälsoteam som sätter Sverige på hälsokartan.


Vi backar och går tillbaka till 1999 då Maj-Britt och jag for på en hälsomässa och där fann en utbildning i högteknologisk akupunktur. Det blev början till mitt nya liv. Vägen dit handlade väldigt mycket om att våga, våga ta steget att kliva in i en värld jag inte alls kände igen och som för många var konstig. Akupunktur och då inte med nålar det var ju inte vad gemene man visste något om, och definitivt inte jag.

Det fanns en man på länsstyrelsen i Jönköping som jag också är evigt tacksam emot. Han pushade mig att våga när modet svajade. Jag fick landsbygdsstödet jag hade sökt och med en härlig känsla i mig så tänkte jag att nu ska jag bli frisk och det är detta jag ska jobba med fullt ut. Efter ett halvår hade jag så fullt på kliniken att jag tog tjänstledigt ett år för att testa mina vingar. När året led mot sitt slut så var jag fast besluten att det finns bara en väg och det är rätt fram.

Jag blev mycket bättre med huvudvärken, migränen och tröttheten men den där magen den blev inte nämnvärt bra. Varför?


Professor Per-Arne Öckerman var en av dom som utbildade oss och hans ämne var fria radikalskador. Vi fick lära oss ta ett kapillärt blodprov och sända vidare till hans klinik för analys. Jag blev väldigt fascinerad av mikroskopet så vid en paus gick jag fram till honom och frågade om jag fick titta in i hans mikroskop. Nej det får du inte… Varför inte det frågade jag. Då vill alla det och den tiden finns inte. Min kommentar då: Det ska jag tala om för dig att en vacker dag ska jag också kunna mikroskopera. Min starka känsla drev mig vidare och 2004 fick jag då möjligheten att utbilda mig i blodanalys. När jag kunde se i mitt blod vad det var som gjorde att min huvudvärk och migrän inte helt försvann och inte heller tröttheten då förstod jag vad jag måste göra. Örter kom in i mitt koncept och den resan blev väldigt fascinerande då jag så enormt påtagligt såg skillnaden när min läckande tarm inte längre läckte. När leverstressen inte längre fanns, ja allt sammantaget gjorde att allt jag burit på i många år inte längre finns. Jag är pigg och ingen huvudvärk, migrän, värk i kroppen eller bekymmer med magen.


Den här resan har jag inte bara gjort med mig själv utan med många patienter som haft liknande besvär som mina.


Mitt samarbete med professor Öckerman har tagit ny fart och nu är det han som lär ut fria radikalskador till mina elever. Hans mjuka sätt och stora drivkraft får mig att känna en tilltro till att även jag långt upp i åren kan fortsätta att ledsaga nya elever som sätter Sverige på hälsokartan.


Jag har vidareutbildat mig i Kina, Norge, Polen, Spanien och givetvis här i Sverige.


Väl mött / Anneli